Dagens Musiktips: Scorpions - Love At First Sting (1984)

Ok, Scorpions har inte mycket att ge 2008 tyvärr, och jag erkänner att jag varit en av dem som bespottat dem på senare år, men nu har jag haft en liten nostalgiperiod och måste få ha med denna skiva i kategorin "favvoplattor genom åren" eller nåt liknande. Nostalgi och nostalgi förresten, men denna skiva kom när jag var 13 år och just hade upptäckt hårdrocken. Jag svalde allt (sexuella anspelningar undanbedes ;o) som hette Iron Maiden, Saxon, UFO, Rainbow och... Scorpions.

Jag hade fått Scorpionsskivorna "Animal Magnetism" och "Blackout" på kassett av musikläraren vi hade i 5:an. När vi sedan  var i Dubrovnik sommaren 1984 (el. 1985) , i vad som då var Jugoslavien, köpte jag "Love At First Sting" på LP i någon sunkig öststats-pressning som knastrade ganska mycket. Den gick trots det varm i åratal... Nedan YouTube-klipp på de två största hitsen från den skivan, tidlösa klassiker eller 80-tals kitsch? Bedöm själva!


Rock You Like A Hurricane
 


Still Loving You

2008 12 28 Middlename: Shopping?!

Ok, så julen kom och gick... Förmodligen översållas nu den Wärlds Wida Webben av alla bloggare som ska hylla, berömma, avsky eller spy på allt julen för med sig när det gäller släktingar som inte bör umgås, mat som gör en fet eller helt enkelt världens bästa julklappar... Där för tänker jag låta bli.

Däremot, och som en fortsättning på nedanstående inlägg om fjolliga egenskaper som att man är julpyntets konung, tänkte jag nu dela med mig av ännu ett "bevis" på att jag nog får trycka ner mina "kvinnliga sidor" snart... Igår var det dags att vässa armbågarna och ta sig in till Stockholm City och lite klassisk mellandagsrea. I sann fjortis-anda kommer här en lista över vad som inhandlades ;o) (med tillhörande rea-pris för att jag själv ska få känna mig extra nöjd över mina fynd).

Jeans - TOPMAN - 249:-
Skjorta - TOPMAN - 224:-
Skjorta - JACK & JONES - 199:-
T-shirt - JACK & JONES - 99:-
Täckväst - RUMBLE - 100:-
T-shirts - FRUIT OF THE LOOM - 4 för 100:-
Kalsonger - BODYZONE (KappAhl) - 140:-

Dessutom lyckades vi byta till mig en POCOLOCO-jacka från Carlings som jag har fått fel modell av i julklapp.


2008 12 19 - Bruno Årfors

Jag känner att jag vill hylla Sveriges bästa berättare Bruno Årfors! Han är helt fantastisk och ni känner garanterat igen honom... på rösten. Hur han ser ut är det inte många som vet. Jag vet inte om han har några barnbarn men i sådana fall har de världens bästa sagofarbror, man vill bara höra mer när han sätter igång!

Visst känner du igen honom? Bruno Årfors 

Man liksom fast direkt, eller hur? Kände att jag var tvungen att söka fram lite mer om honom och hittade hans hemsida där det fanns lite fakta om allt han läst in och det var inte lite kan jag säga... Och började man läsa SVTs och Dokument Utifråns lista var den ganska lång också och då fanns ändå en kommentar om att "50 naturfilmer för Canal+ och 10 filmer åt TV8... osv inte fanns med i listan". Följande citat fanns att läsa i Dagens Nyheter den 14 maj 2005 och jag instämmer till 100%

"John Lennon sjöng en gång om allt han slutat tro på: Bibeln, Jesus, Kennedy, Buddha, Beatles, kungar, yoga, Elvis. Han trodde bara på sig själv - och sin Yoko.

Då hade han inte träffat Bruno Årfors. Jag känner ingen som inte tror på honom.

Bruno Årfors är rösten som man skall hyra om man är det minsta tveksam på sin sak. Han är berättaren i otaliga dokumentär- och tv-filmer vi sett under många år, det har handlat om nazisternas förbrytelser, om Bob Kennedy och Richard Nixon, Milosevics och Putin, israeler och palestinier.

Vi har aldrig sett honom, men vi känner igen hans röst bland tusen andra. Han har en pondus som är unik, en röst som går igenom allt,
hans frasering och uttal och betoning är perfekt."


Dagens Musiktips: Lynch Mob - Wicked Sensation (1990)

Har precis läst en recension av en ny platta i Sweden Rock Magazinesom heter "George Lynch's Souls Of We - Let The Truth Be Known" och sitter nu och lyssnar på den. Vet ni inte vem George Lynch är så har ni lite bakgrundsinfo här: (http://en.wikipedia.org/wiki/George_Lynch_(musician) . Flera av recensenterna tar till ord som "det bästa George Lynch släppt på platta". Har inte lyssnat in mig på skivan än men jag tvivlar starkt på att den kommer ens i närheten av Lynch Mob's "Wicked Sensation", bandet som George Lynch (som är gitarrist) bildade efter att han hoppade av/sparkades från Dokken. Wicked Sensation släpptes 1990 och är en av mina absoluta favoritplattor genom tiderna! Skickar med ett smakprov (God bless YouTube!)


Wicked Sensation
(första låten på första Lynch Mob-plattan)

2008 12 15 - Börjar jag redan tackla av?

Aj, aj, nu börjar det redan bli luckor i uppdateringarna... Illa. I lördags var det fest hemma i alla fall. 13 vuxna och 6 barn, tur att man har lite ytor. Liksom så många gånger förr (va?!) anammade jag mina "kvinnliga sidor" och ägnade dagen till att klä granarna (en uppe och en nere) och pynta huset som en riktig mjukis (inte fikus, mjukis sa jag...). Vad tycks?

Julpyntad hall



Julpyntat kök



Julpyntat vardagsrum



Julpyntat musikrum


Måste ju få slänga in en bild från spelningen på Kairo också.

Hörde jag någon säga Rockstar?!


2008 12 07 - Dagen efter Kairo

Idag är man lite sliten... Stor fest på Kairo igår för Linnea som fyllde 25år och Hypokondrix stod på scenen (www.hypokondrix.com). Mycket trevlig fest och ett bra drag på gästerna. Vi hade repat in lite nya fräscha covers och därav valet av musiktips här nedan... Men varför så mycket text på dagens refränger?!


De gamla godingarna består ju av typ "Oh, la, la, jag vill dig..." fyra gånger på raken eller "Back in the summer of '69..." och inget mer, men när man försöker lära sig Gavin DeGraw, Daughtry, Nickelback och Kid Rock för att nämna några, ja då är det 8-10 rader text i varje refräng?! Hade det varit "Spaning i P3" hade jag definitivt tagit upp detta som en trend

Snart jul och de närstående börjar fråga efter önskelista. Det är inte lätt! Det är ju inte precis så att man tycker att man har allt redan, men kläder vill man välja själv, musik stjäl man instället för att köpa nuförtiden och man kan ju inte vara så oförskämd mot alla släktingar att man bara önskar sig tokdyra saker... Jag får börja fundera på allvar, det dyker säkert upp en önskelista här snart.


Dagens Musiktips: Gavin DeGraw (2008)

Mycket skön och underskattad artist. Bra låtar, skön röst och fantastiskt rolig & trevlig (såg honom på Rix MorronZoo härom veckan). Kolla in hans plattor Chariot (2007) och Gavin Degraw (2008), grymt bra!

In Love With A Girl
(första singeln från senaste plattan)

Melodifestivalen 2009

Härmed är min första egna kategori startad: Melodifestivalen 2009. Och apropå musik har jag också bestämt mig för att alla mina inlägg skall avslutas med "Dagens Musiktips" som i och för sig sällan kommer att ha något med Melodifestivalen att göra, men kanske, vem vet. (edit: Jag gör en egen kategori med Dagens Musiktips förresten så kan man plocka fram bara alla dem om man vill, kanon!)

Melodifestivalen är ju ett fenomen som alla har ett förhållande till och tycker till om, så även jag. Jag komer att bli upprörd över vilka kvalificerade skitlåtar som fått komma med (se gamla inlägg) och jag kommer att ta duktiga låtskrivare i försvar om folk enligt mig har missat en grym refräng eller underskattat en genial låtidé på grund av en ful artist med löjliga kläder... Fast jag kommer nog tycke till om kläder också. Jag ser mig hur som helst som "en sund, kunnig röst" som vuxit upp med, och lyssnat på helt annan musik men ändå favoriserar många festivallåtar.

Jag läste för många år sedan en intervju med Mauro Scocco där han bekrev sig själv som en "refrängtorsk" och jag har anammat den beskivningen på mig själv; jag är verkligen torsk på bra refränger! Det är ett genialt och supersvårt hantverk att skapa "den där" refrängen och jag går verkligen igång på mästarrefränger oavsett om de heter "Run To The Hills" eller "Jag Ljuger Så Bra"...

Dagens Musiktips: AC/DC - Black Ice (2008)

Jag hade inte förväntat mig ett skit av AC/DC år 2008. Eller rättare sagt, det var just skit jag hade förväntat mig. När någon proffstyckare sedan klämde till med "Bästa plattan sedan Back In Black (1980)" så blev det ju nästan skrattretande! Men!!  Ni som gillar AC/DC: Det är deras bästa platta sedan Back In Black! Och till Brian Johnson får jag nicka snällt med kepsen i hand och säga: Förlåt. Han sjunger kanon!

Rock'n'Roll Train
(första singeln från nya plattan)

2008 12 03 - DokusåpaBimbos

Har sedan sommaren fastnat hos Rix Morron Zoo varje morgon. Inget jag är jättestolt över då låtarna som spelas tjatas ut till förbannelse och djärvheten i vad de vågar spela är lika med 0... Dock är Roger, Titti och Gert tre sköna människor och sedan de dessutom finns på TV6 varje morgon mellan 07.25-09.00 så har jag och Casper fått in en ny morgonrutin...


RIX MORRONZOO


Vad har då detta med rubriken att göra? jo, i förrgår var Linda Rosing gäst i programmet och i morse var Carolina Gynning gäst i programmet. Båda två är de bystiga blondiner som blev kändisar genom att skämma ut sig i Big Brother... Men där slutar fan likheterna! Jag tycker att Carolina Gynning är en underbar, charmig, levnadsglad och otroligt cool brud! Jag satt och garvade högt i morse och henne skrattar man med inte mot. Dessutom har ju Carolina ryckt upp sig och blivit tokvacker sedan Big Brother då jag tyckte hon var , ja typ avskyvärd, jämfört med den där andra som bara går utför... Vad har Rosing i läpparna egentligen?

Linda Rosing däremot skrattar man åt... Eller man gör inte ens det. Jag blir förbannad över att hon är "kändis". Jag blir förbannad över att hon kan försörja sig på en blogg när han varken har talets eller skrivandets gåva (kollade bloggen igår). Jag tycker verkligen att jag har "tagit emot henne med öppna sinnen" men varje gång säger hon något så spånigt eller rentav språkligt fel, vilket ju blir kul, så att man bara blir sur på henne.

Idioter som gör att folk ser ner på tjejer, blondiner, dokusåpor:
Linda Rosing, Olinda, Zubeyde, Mehral... Kollar inte på så mycket såpor så jag kommer inte på fler.

Coola brudar som får kämpa hårt för att tvätta bort stämpeln som ovanstående bimbos hjälpt till att sätta dit:
Carolina Gynning, Emma Andersson, fler förslag?


CAROLINA GYNNING - JA!




 

LINDA ROSING - NEJ!


2008 12 02 - Dagens Outfit

Jag känner att jag bara måste göra det! Ta tonårstjejernas vanligaste blogg-kategori "Dagens Outfit" till nästa nivå ;o) Jag ska bli mode-guru för förvirrade män i sina sämsta år som spanar efter "Tony Richardssons kavaj" på KappAhl eller letat ihjäl sig efter "den där moderna tuffa slipsen från Dressmann som Janne Josefssons gäst hade på sig i Uppdrag Granskning igår kväll" och idag är en perfekt dag att börja och sätta ribban, eller vad tycks:

Tröja: Paco Jeans (favvotröja, bild kommer nån gång, tidlöst snygg :o)
T-shirt: Vit Peak Performance (enda Peak-plagget jag äger tror jag)
Jeans: H&M (nyfiken på vad man kunde få för 298:- i jeansväg. Över förväntan!)
Under: Strumpor från Carlings och gamla Boxers från Adelsten (vart tog den affärskedjan vägen, någon som vet?)
På fötterna: Fårskinnstofflor (spöregn ute, stannar inne idag).

-m-

2008 12 02 - Gammal skåpmat

Inleder med vad som förmodligen kommer att vara det längsta inlägget någonsin... Det är nämligen så att jag faktiskt har gjort ett litet försök att blogga för snart ett år sedan, men det gick inte så bra det... Ett par inlägg och sedan kom jag av mig (fast jag hade skrivit betydligt mer än jag trodde upptäckte jag nu). Får hoppas att det går bättre denna gång.
Hur som helst tänkte jag lägga in det jag skrev då så har jag i alla fall samlat "allt mitt bloggande" på ett och samma ställe, here it comes:

2008 03 24 - Påskdagen

Ingen inspiration idag och alldeles för trögtänkt... Men det är i alla fall nu man ska reflektera över kristendomen och om att Jesus dog för våra synder och allt vad det är... Haltar inte storyn lite grann? Orkar inte bena ut mina teologiska funderingar just nu, men det är mycket som inte stämmer...

Idag har det i alla fall varit svinkallt och eftersom vår värmepanna är sönder så har vi inte mer än 16-17 grader inne, inte speciellt mysigt alltså.... Nu är det sovdags.

Apropå början av inlägget så är det imorgon han uppstår... Varför hände det?

2008 03 21 - Våld & Osämja

Våld föder våld är ju ett gammalt talesätt som alltför ofta visar sig vara en sanning. Ibland behöver det ju inte vara så illa, osämja föder osämja och bråk föder bråk....

En sak är i alla fall sant "It all comes back to you, sooner or later" som säkert sagts i ett otal filmer. En av mina absoluta favoriter Peter Carlsson citerar i en av sina monologer sin morfar som sa "man ska fan inte va' dum" och det låter så enkelt och det är ju egentligen så enkelt... Jag har, mot allt förnuft, blandat mig i en konflikt (ska försöka låta bli att fortsätta) där det är så himla tydligt... Båda sidor har den senaste veckan fått känna av att det alltid slår tillbaka om man "pratar innan man tänker".

Själv har jag också "drabbats" (eller fått vad jag förtjänat är det väl om man frågar någon annan)... För snart ett år sedan skedde flera händelser som fått mig att vara mycket mera inåtvänd och tillknäppt med vad jag tycker. Ur min synvinkel känns det dock som att hur jag än försöker få alla att trivas och "tycka om mig" så gör jag något galet som gjort att jag fått "fiender". Nåja, fiender är väl att ta i, men jag har fått upp ögonen för hur mycket skit det snackas om alla vänner till höger och vänster och att många tycker att jag är en skitstövel.

Antingen sätter jag mig själv på en piedistal eller är blind för min egen personlighet, men jag har hursomhelst inte förstått vad det är jag gjort och gör andra människor för att de ska tycka illa om mig. Vad jag däremot känner starkt är att jag har blivit en tråkigare person pga allt detta.

En god sak är dock att jag blivit mycket bättre på att inte "falla in" i allt skvaller/skitsnack som förekommer "vänner" i mellan. "Man ska fan inte va' dum" ska jag fylla i som motto nu tror jag...

2008 03 18 - Morden i Arboga

Skulle precis gå och lägga mig och möts av detta på Aftonbladets hemsida:

"En manlig bekant hittade den 23-åriga kvinnan och hennes två barn svårt knivskurna i villan i Arboga. Den 23-årig kvinnan och hennes två små barn, 2 och 4 år gamla, fördes i ilfart med ambulans till sjukhus i Örebro, men de små barnens liv gick inte att rädda. "

Men alltså, fan, fan, FAN ! Hur kan sånt här överhuvudtaget hända?! Hur kan det bli  fel i huvudet på en människa att dessa spärrar försvunnit?! "en bra måndag" övergick just till "en jävla pisstisdag". Jag har märkt att jag reagerar starkare på sånt här nu sedan jag själv fick barn, läste för någon vecka sedan om en familj som stressade till sjukhuset i Göteborg för att minsta barnet mådde dåligt åsså krockade de och dog, endast storasyster som inte var med finns kvar i familjen tror jag det var. JAg blev helt knäckt. Och det var ändå en olycka. Här finns det någon som "skapat" detta hemska. Fan också! Så det ligger nog något i det där med "har man inte barn själv kan man inte förstå".... Nu ska jag försöka sova.

2008 03 18 - Melodifestivalen 2008

Ok, dags att ta sig an ämnet som berör alla... (det berör alla, men berör det Allah?)

Charlotte Perelli - Värdig vinnare får man väl säga. Bittra röster ska ju prata om att hon är för mager osv osv. Jag tycker hon såg fräschare ut än på mycket länge och hade jobbat till sig en kropp nära perfektion! Det krävs en del för att komma undan med den klänningen och de skorna. Mycket bra refräng där, kan nog komma långt i ESC, särskilt eftersom Sverige tydligen ska vara med i semifinalen, och då får ju många höra låten ett par gånger extra vilket hjälper till.

En sak dock... Charlotte kan ju inte dansa för fem öre. Otroligt fånigt när hon ska snurra med huvudet samtidigt med dansarna bara för att hon ska göra någoting. Och hon gör till och med det så dåligt att kamerorna måste zooma från och snurra när hon gör det. Hoppas att hon tar itu med koreografin nu inför ESC... (edit: det gjorde hon, och det gick som det gick också...)

Carola & Andreas Johnson - Som vanligt hysterisk hype kring Carola. Inte konstigt att folk ledsnar, men jag trodde ju att de skulle ha ruttnat redan förra gången, men då seglade hon minsann upp till vinst utan problem... Men det kan spekuleras hur mycket som helst, det kan skrivas hur mycket som helst... I slutändan var det en kass låt! Både Carola och Andreas Johnson har gjort många låtar som är mycket vassare än det där och deras röster är inte ämnade för duett med varandra, åtminstone inte i denna låt.

Christer Sjögren - Alltså, va fan?! Ingela 'Pling' Forsman blir ju bara sämre och sämre för varje år som går. Den här låten kan hon och Torgny Söderberg mycket väl plitat ihop på en kafferast när de var bakis efter groggkväll hemma hos Bert Karlsson! Och vad det gäller Christer så visar han och låten upp en exakt bild av vad dansbandshatare ser framför sig om man nämner ordet "Vikingarna", eller "dansband".

2008 03 17 - En Bra Måndag

Det har snöat idag.....

Här har det varit något som måste vara den mest snöfattiga vintern någonsin och sen när till och med jag gett upp hoppet om vinterdagar, premiäråkning på långfärdsskridkorna, pulka för Casper osv osv osv, börjar det snöa!!! Nu blev det ju inte ens vitt eftersom det var +5 grader, men snacka om onödigt!

Vad har jag gjort idag då efter jobbet (förutom att gosa med Casper såklart):

1 - Gjort en riktigt lång lista med rockcovers som vi ska plocka godbitarna ur imorgon när jag träffar det som kanske blir Sveriges bästa coverband, hehe (Mer info kommer när vi kommit igång på riktigt...)

2 - Försökt "lösa" konflikter som jag varken har en plikt eller är skyldig att lägga mig i. Men eftersom det handlar om personer  jag faktiskt tycker om och eftersom jag hatar när människor tycker illa om varandra så kunde jag inte låta bli. Vi får väl se om jag stjälpt eller hjälpt.

Det var väl dagen i korthet det...

2008 03 16 - Seeent en Söndagskväll

Och där försvann en helg till... Nu är det hög tid att gå och sova och imorgon är det måndag igen. Så vad skulle jag kunna ha bloggat om då?

- Melodifestivalen
- Täbykids
- Gitarrer
- Dumma föräldrar (Nej inte mina egna. Inte den här gången i alla fall ;o)
- Nya Rough Diamond-skivan

Se där, det kanske finns lite att skriva om ändå. Ska försöka få in nåt imorgon. Blir lite lockad att göra en "fjortisblogg ur fel perspektiv" och börja slänga in "dagens outfit" å sånt där som absolut inte stämmer ihop med vem jag är. Ju mer "helfel"  ju bättre. Det skulle förmodligen göra bloggen beryktad bara för att det skulle vara så otroligt töntigt, haha. Och istället för att diskutera O.C. och Paris Hilton så bloggar jag om Uppdrag Granskning och att jag hittat samma slips som Peter Jihde på Dressmann! Det vore väl en riktigt het blogg det, vilken stilikon man är... Måste fundera lite på det där, det kan bli av, hehe.

Imorgon ska jag försöka beta av ett par av de ämnen som står uppräknade här ovan. Känns lite dumt när man vet att ingen läser, men vafan, jag ska ju bli mode-guru för förvirrade män i sina bästa år som "letar efter Tony Richardssons kavaj på KappAhl", så de stora massorna kommer ju att läsa även de tidigare inläggen någon gång i framtiden...

Go' Natt
-micke-

ps, hur tjyvingen ska jag orka duscha och raka mig imorgon bitti... gäsp

2008 03 13 - Layout no.1


Så här blev det... Första layouten på min blogg, vad tycks?

Ok, jag måste göra en sån där typisk "bloggklyscha" så att jag kommer in i den här världen. Här kommer den:

Dagens humör: Nöjd
Dagens "borde ha gjort": Gjort klart trycket till vår CD-skiva
Dagens frisyr: Helt ok. Klippte mig i förrgår
Dagens klädsel: Jeans, sneakers och skjorta
Dagens planer: Bara att gå och lägga sig kvar på listan
Dagens materiella vill ha: Den listan kan bli lång varje dag... Men idag? Hm... ok,
Dagens längtan: Påsklovet
Dagens fundering: Kommer jag att bli en "bloggare"? Och om svaret blir ja, är det bra?
Dagens beroende: The usual... kaffe
Dagens tråkigaste: Nja, det har varit en bra dag faktiskt
Dagens person: Julia (jättebra skrivet!)
Dagens roliga: Lunchen (sällskapet alltså...)

Sådär, nu är det godnatt
-micke-

2008 03 13 - Första Inlägget

mors,

Blogga... ok, jag provar väl då. Jag har aldrig bloggat, aldrig skrivit dagbok, skriver aldrig brev ("ett riktigt brev med frimärke" - kent) och är till och med dålig på att svara på mail... Så detta kan bli två saker:

1 - Ytterliggare ett projekt man hoppar in i med storslagna planer på att underhålla omvärlden, men som rinner ut i sanden efter bara 5-10 inlägg... eller

2 - En aktivitet som får mig att på mer än ett sätt att tänka annorlunda och förändras som människa.

Eftersom jag tyvärr tror att det lutar åt nr.1 än så länge så ber jag redan nu om ursäkt ifall jag är dålig på att uppdatera. Jag är nämligen av den sorten som tycker att bloggar bör uppdateras varje dag för att "fylla sin uppgift", men har ändå kommenterat de som är duktiga på detta med ord som; "att de orkar", "hur fan har man tid att blogga så mycket, har de inget liv" osv osv.
Men nu ska jag själv ge mig på det... "inget liv"... -  Var det någon som sa ironi?

Nu ska jag kolla vad man kan göra visuellt med den här bloggen så den blir lite snyggare... Vi hörs
-micke-


2008 12 02 - Nya Tider

Hej,
Ett tomt vitt blad att börja fylla... Som det står i min profil så kanske det är dömt att misslyckas när en kille som aldrig skrivit dagbok eller varit duktig på uppsatser ska försöka sig på att skapa en blogg, men skit samma, nu kör vi!
Välkommen till min blogg!
-m-

RSS 2.0