2010 09 18 - Valet

Vem orkar höra mer om valet? Och från mig dessutom, som har så dålig koll? Nej, jag tänkte väl det, så det här blir kort: Det blir nog Alliansen i någon form imorgon och två formuleringar jag fått de senaste dagarna beskriver på ett bra sätt en tanke jag har haft i många år så nu känns det som att jag kanske har rätt i den.

Johan Norberg säger:
"Det är viktigt för Sverige mentalt och institutionellt att S inte bara lånar ut makten då och då. Maktväxling måste vara en naturlig händelse i ett pluralistiskt land och andra än sossarna måste kunna få två i rad i alla fall."

Danne & hans pappa säger inte samma sak med denna metafor men åtgärden blir densamma:
"Man vänder inte en oljetanker på en halvminut"

Sedan fattar politikerna fortfarande inte (även om det syns att de faktiskt har börjat vakna lite på den punkten) att en jättestor del av befolkningen röstar på den som är "trevligast", "mest sympatisk" och "ser trovärdig ut". Hade Anna Lindh levt och varit partiledare eller Tomas Bodström varit partiledare, hade Socialdemokraterna 2010 varit minst 10%-enheter större än de är idag, det är jag helt övertygad om.

2010 09 13 - Klyschigt värre

Ok, måndag. Ny vecka, nya tag... Nej, en dag full av nya möjligheter ska det ju vara. Eller "jag vaknade i morse... åsså var den da'n åt helvete". Klyschorna står som spön i backen, låttexerna är ännu värre: "Life is a rollercoaster you just have to ride it". "Har inget jobb, har inga pengar, har inget arv jag kan vänta mig". Eller varför inte the good old Forrest Gump: "Life is like a box of chocolates, you never know what you gonna get".

På plussidan just nu då: 
Gig med Rough Diamond den 25 september.
Skivinspelning med Rough Diamond in the progress. Alla trummor och grundkompgitarrer lagda. Nu läggs bas, keyboards samt solo/stämgitarrer hemma och sången kommer snart att påbörjas i studion.


En helt annan klyscha :o)


2010 09 08 - Repat & Klart

Det blev ett bra rep. Inte så mycket petande i detaljer eller arrangerande osv men låtarna lät skitbra trots att vi inte hade repat sedan i våras, kul! nu avrundar jag kvällen med ett stort glas O'boy (med en rejäl skvätt Bailey's Mint i). Dagens roligaste på Facebook kommer här:

Den nya svenska grammatiken:

- Substantiv är ord som man sätter "fan" eller "jävel" efter: klockfan, gubbjävel, etc.

- Adjektiv är ord du sätter "skit" före: skitbra, skitsnygg, etc.

- Verb är ord "utav bara...helvete" efter: drack utav...
bara helvete, körde utav bara helvete etc.

- Så nu är det skitenkelt för ungdjävlarna att lära sig utav bara helvete...!

2010 09 08 - Status: Undefined

Ja, här händer inte mycket känns det som. Mentalt alltså, I need results! Annars händer väl en del: Rough Diamond spelar in platta och ska ha spelning den 25 september. Idag blir det rep för första gången på 300 år och imorgon blir det kompgitarrer i studion. Bjuder på lite ögongodis från studion så länge.


Jimpa jobbar och jag kollar att han sköter sig, hehe...


RSS 2.0