2009 10 29 - People Love Their Cars

Nu börjar det bli väldigt konstigt det här bloggandet... Två "politiska" inlägg på raken, vad är det som händer med mig? Hur som helst, gör er redo att hacka i er mitt inlägg i miljödebatten:

Det finns en underbar "romantisk komedi" från mitten av 90-talet som heter 'Singles' och utspelar sig i Seattle. I den jobbar en av karaktärerna med att utveckla ett schysst/lyxigt/modernt/trevligt pendeltåg som ska göra att alla tusentals människor som jobbar i Seattle kommer att vilja åka tåg istället för att korka igen stan och förstöra miljön med bilar. Varje kompis eller flickvän som han berättar om sin fantastiska idé för besvarar honom dock med "tyvärr, jag tror inte riktigt på att det där kommer att funka, folk älskar sina bilar..."

Och där har ni min grundtes till varför det aldrig kommer att gå att främja kollektivtrafiken och miljön genom att straffa bilisterna. Det enda som kommer att hända är att ju dyrare det blir att äga och köra bil, ju fattigare kommer de vanliga "medelsvenssons" att bli. Alla är förvisso inte lika lata som jag, men ska man handla, hämta barn på dagis, åka och repa när det är minusgrader, hälsa på någon när det regnar, ja då tar man bilen!

För att spetsa till det lite så tror jag också att det är just där många av miljöarbetarna angriper problemet från fel håll och blir "bilistfiender" istället. Man måste förstå att bilen är den, med stor marginal, absolut bästa transport-uppfinningen med störst flexibilitet och frihet för oss privatpersoner. Där har cyklar, bussar, tåg och flyg inte en chans.

Självklart inser jag dock miljöproblemen med detta och de måste lösas, eller åtminstone avsevärt förbättras, men mitt förslag är att göra bilarna "nyttiga" inte dyra.


2009 10 19 - Valet 2010

Vård, Skola, Omsorg. Eller varför inte Miljön, Jobben, Skatterna. Eller EU, Privatiseringarna, Den Svenska Välfärden... Om mindre än ett år är det val i Sverige och Vänsterblocket kommer att visa hur dåligt det har gått för Sverige sedan Högerbl... Oops, sorry, "Alliansen" tillträdde och Alliansen kommer att visa hur illa det gått för alla andra länder som inte skött krisen lika galant som de har gjort.

Jag tror att Valet 2010 kommer att handla om helt andra saker: Religion! Visst, många av debatterna kommer att köra vilse rakt in i snår av rasism, främlingsfientlighet och annat men religion är vad det kommer att handla om. Kom ihåg var ni läste det först, haha.

Varför jag kom på att jag skulle skriva detta just idag beror faktiskt inte på den mest diskuterade artikeln i dag utan faktiskt på en annan artikel. Här är länkar till båda två för den som vill sätta igång lite funderingar, kommentera gärna (obs! Jag har inte med dessa länkar för att de speglar mina personliga åsikter, å andra sidan kanske de gör det.. hehe, blev det oklart nu? Bra!):

Censur I Religionens Namn

Sverigedemokraterna Sticker Ut Hakan

Måste ju sluta detta inlägg lite lättsammare känner jag, genom att dela med mig av något jag tänkt på många gånger... I familjen Demirbag finns tre synnerligen begåvade döttrar och de har alla blivit kända namn på tre helt olika sätt:

Dilsah (Dilsa) - Känd debattör, författare, programledare på TV8 och onekligen mycket kunnig och skärpt (det är hon som har skrivit "censur artikeln" ovan)
Dilbahar (Dilba) - Fantastisk sångerska, låtskrivare och producent. Dessutom SM-mästare i flipperspel om jag inte minns fel.
Dilnarin (Dee) - Dansare, mest känd som E-Types ständiga följeslagare i videos och på turnéer.

Skarpt intellekt, stor musikalitet, glödhet sexig dans... Tur att de är tre, hade en fått allt det där själv hade det blivit den ultimata kvinnan ;o)

2009 10 16 - Jag Kunde Bara Inte Låta Bli... Sorry

Ibland trillar man på dem, dessa proffsbloggare med fantastiska inlägg. Tänkvärda ämnen som får mig att känna mig okunnig och ytlig. Bloggare som lägger in  så klockrena "oneliners" att jag känner mig allt annat än lättsam och smårolig. Sen finns det ju också de som tagit bloggandet till en helt ny nivå! De når ut och formulerar sig på en nivå som jag aldrig kommer att vara i närheten av, och dessutom genom att videoblogga! Snacka om genomtänkt, modernt & smart! Titta själva...




Dagens Musiktips: Guy Chambers

Nu blir det musiklektion... Det finns en väldig massa bra artister och det finns en väldig massa bra låtar här i världen. När det gäller att nämna sina favoritartister så ser jag det helt enkelt så att det är person/grupp som har en väldigt stor andel mycket bra låtar och dessutom framför dem bra. Med den definitionen kan jag lugnt påstå att en av mina absoluta favoritartister är Robbie Williams. "Angels" är en av världens bästa ballader och han har dessutom flera låtar till som är och nosar på den titeln. "Let Me Entertain You" är enligt mig, helt klart, en av 90-talets bästa rocklåtar. Utöver det kan jag räkna upp 15-20 låtar till med Robbie som helt enkelt är tokbra!

Vad har då detta att göra med namnet i rubriken; "Guy Chambers"?! Ja det ska vi snart komma till, men först en lite utvikning om min fäbless för hjälpredor/sidekicks/"någons högra hand":

- Ett bra exempel är en kille som heter Neil Carter. Inte många därute som känner igen det namnet men om man nämner att han spelade gitarr, keyboards & sjöng med en viss Gary Moore under hans mest framgångsrika år på 80-talet och dessutom har skrivt "Empty Rooms" och en hel del andra av Garys låtar, då förstår ni att han nog var ganska viktig för framgången trots att det bara stod "Gary Moore" på skivorna.

Jag kan mala på om många sådana här exempel men nöjer mig med att säga: Vad vore Lennon utan McCartney? Vad är Axl utan Slash? Vad vore Helan utan Halvan osv. Och nu, tro det eller ej, så ska jag hitta tillbaka till inläggets kärna:

Vad vore Robbie Williams utan Guy Chambers?
Mitt svar: Förmodligen inte ens en tiondel så känd och välavlönad som han nu är. Och vad baserar jag det på? Jo, att Robbie Williams senaste platta och nya singel är skit jämfört med hans fem första album (som alltså Guy Chambers var med och skrev och producerade).
 
Guy Chambers har parallellt med arbetet med Robbies karriär och nu efteråt skrivit låtar med/till Kylie Minogue, Tina Turner, Anastacia, Andrea Bocelli, Brian McFadden (Westlife), Mel C och många andra och jag har egentligen inte mer att säga än att Guy Chambers är ett geni och en av mina absoluta favoritlåtskrivare! Och det bästa sättet att visa det är väl helt enkelt att lägga upp några exempel på vilka hitlåtar han skrivit (19 hitsinglar bara med Robbie Williams t ex):










GUY CHAMBERS - THE GENIOUS


Guy Chambers Hemsida


Dagens Musiktips - Joe Bonamassa

Blir inte så innehållsrikt idag. Ett tips på den bästa låten hittills som kommit ut 2009 bara... Tyngre än så här kan det inte bli, då är det bara mer dist. Lyssna och njut.


Dagens Musiktips: Kiss

För det första. Jag har aldrig varit något hardcore-Kiss-fan, men det är klart att man har lyssnat lite och kan klassikerna. Precis som när det gäller AC/DC hade jag hur som helst helt räknat ut dem 2009... Och precis som när det gäller AC/DC hade jag totalt fel. Kiss nya platta Sonic Boom är inte alls dum. Det finaste är att de lyckats fånga sin egen musikaliska kärna och hur de lät på 70-talet trots att de är 30 år äldre och halva bandet inte var med då.

Visst, det finns riktiga rip-offs från Whitesnake, Elton John, Bruce Springsteen & Rolling Stones och säkert andra också, men det låter framför allt Kiss! Officiell video verkar inte ha släppts än, får väl uppdatera detta inlägg sen, men såhär låter det i alla fall:



2009 10 03 - Ny Design

Sådär, nu har jag suttit och försökt förstå kodningen i stilmallarna som "blogg.se" använder sig av. Inte det lättaste, men till slut hittar man lite rätt. Nu har jag designat om sidan efter egen smak. Den kan tyckas lite trist kanske, men vad tusan, man är ju ingen värstingstajlad fjortisbloggare precis... Den här känns lagom för en man i sina bästa år. Den ser ju lite mer "min" ut i alla fall, det råder det väl inga tvivel om?

Kom förresten på en ny kategori att väva in i mitt bloggande... Kommer snart på en dator nära dig.

Måste få lovebomba Carolina Gynning också, tycker hon är för jävla skön när hon är sig själv och inte försöker göra ett programledarjobb i TV. Klicka på bilden för att höra henne när hon var gäst i RixFM MorronZoo




2009 10 02 - Cassandra 12 år

Dags att dra en klyscha igen: "Oj, vad fort tiden går. Jag minns det som igår..." när Cassandra  knappt kunde prata och såg Missy Elliott svinga sig i kristallkronor på MTV. Då utbrister hon spontant: "Titta mamma, en Bumbibjörn". Om ett år blir hon tonåring, puh.




2009 10 01 - Snabba Ryck

Nu hann det bli torsdag den 1/10... Och jag såg att min blogg är trist och dessutom har alldeles för få bilder och andra skojiga inlägg (förutom YT-klipp i musiktipsen då). Testar en annan av de färdiga blogg-layouter som finns innan jag går och testar kudden.. Hmm, fel teckensnitt, för liten text och för bred spalt. Får se om jag kan fixa till det... sen

2009 09 30 - Time Flies

"Tiden går fort när man har roligt".... Äh, skitsnack, den kan gå fort ändå: Imorgon är det den 1 oktober! Kan inte rå för det, men de ord som dyker upp i huvudet är bara "helt sjukt!". Tiden kanske inte är konstant trots allt, det här året har ju gått tokfort! Och vad beror det på?! Jag har inte haft något spännande, utmanande jobb. Jag har inte varit på en massa spännande resor (ok, var på Samos för två veckor sedan men då hade ju 9 månader redan liksom flugit förbi). Jag har inte spelat in några nya låtar...

Men nu när jag funderar på allt jag INTE har gjort kommer jag på några saker som jag faktiskt i år, 2009, gjorde för första gången i mitt liv, det är nog det som fått tiden att gå fort, mest musikprylar då:

- Första gången jag spelade en vecka på Engelen
- Första gången jag lirade på en Finlandsbåt (Cinderella)
- Första gången jag spelade i Finland (Vasa)
- Första gången jag spelade på Sweden Rock Festival
- Första gången jag hade backstage pass på Sweden Rock Festival
- Första gången jag var förälder till ett dagisbarn och gick på inskolning
- Första gången jag åkte snowracer och skidor med min son

Jag kan nog komma på mer sen... Men nu är det hög tid att sova

RSS 2.0