2009 09 28 - I'm Tired Of Using Technology

Jag tänkte att jag skulle hitta några nya låtar att sjunga med mina elever och en lämplig hit är ju "Ayo Technology" med Milow som går flitigt på radion, består nästan bara av samma ackord hela tiden och dessutom är baserad på akustisk gitarr vilket ju inte är alltför vanligt bland dagens radiohits...

Som så ofta så blir ju inte poptexter så analyserade och man lyssnar kanske inte ens så noga på dem. Hos mig hade endast raden "Ayo - I'm tired of using technology, I need you right in front of me" fastnat och den tolkade jag som en kul reflektion över att de flesta håller kontakten via chat på datorn, Facebook, sms och, ja visst ja, bloggar. Något Milow ledsnat på och istället vill ha sina vänner, sin flickvän framför sig över en kopp kaffe eller liknande. Bra tanke tyckte ja.

Nu hade jag ju lite fel då... Det blir nog inte att sjunga den här låten med mina elever. Varför? Läs nedan, det är några utdrag ur texten som förtydligar lite vad den handlar om och varför jag nog hoppar över att använda den som en allsång för barn...


She work it girl, she work the pole
She doing her thing out on the floor

She gone do the right thing and touch the right spot
Dance in you're lap till you're ready to pop

I'm tired of using technology
why don't you sit down on top of me

When she ready to ride, I'm ready to roll
I'll be in this bitch till the club close
What should I do, one thing on all fours
Now that that shit should be against the law

Different style, different move, girl I like the way you move
Girl you got me thinking about, all the things I do to you

Let's get it poppin' shorty we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen



2009 09 20 - Reflektioner

Hade en ruskigt kul kväll på Farbror & Co igår där det var "Zamora reunion". Spelade med Take Cover och jag vill påstå att vi gjorde ganska bra ifrån oss...

En sak som slog mig var ett fall av omvänd jämställdhet... Min feta buk är ju knappast osynlig och jag gör tyvärr inte speciellt mycket för att lyckas få bort den heller. Jag är inte speciellt känslig ang. detta och det här är ingen upprörd reaktion, bara en reflektion. Två-tre olika tjejer som jag inte alls eller knappt känner klappar mig lite menande på magen och gör någon min eller liknande om att "du kanske borde tänka på vikten". En som jag känner ytterst lite men står och pratar med känner på magen och säger "det där får du allt ta och göra något åt".

Som sagt var, jag ligger inte sömnlös över detta, men jag skulle vilja höra åsikterna om mig om jag skulle klappa en tjej på krogen på rumpan med orden "nu är du allt för bred över arslet, hörru" eller klappa någon på brösten och säga "dom börjar bli lite hängiga dom här".

En annan sak som gnagt är att någon som borde kunna sin sak, minns ej vem, hävdat att i refrängen på 'Knocking On Heaven's Door' så är det inget Am7 med utan bara C varje ackordvända. Lät konstigt i mina öron och hade svårt att ta det till mig. Nu har jag lyssnat på originalet och det är visst Am7 även i refrängen... Jag borde tro mer på mig själv.

2009 09 07 - Struktur, Fyrkantig, Klara Riktlinjer...

Nu håller jag på att strukturera upp mig och är interaktiv på ett sätt som skulle få både Bill Gates, och vem som tusan nu är chef på SonyEricsson, att le gillande... Har gått över från Outlook Express till Outlook, storstädat i alla mail-mappar, synkroniserat telefonen med kalendern osv. Vem vet, kanske till och med jag kommer att få ordning på mitt liv...

Fullt upp med spelande. Den 28:e röjde vi för en ganska liten publik bestående av F97-föräldrar. Den 29:e hade vi galet dubbelgig. Först vikarierade jag för Conny i Västerås och han för mig i Sollentuna, sedan bytte vi plats... I tordags den 3:e spelade vi utomhus på en typ firmafest. Vi fick husera på en gigantisk trailer med tak, men vad hjälpte det när det regnade i sidled... Vi var tyvärr tvugna att sluta i förtid på grund av risken att få utrustningen förstörd av regnet.


The Stage


Dagens Musiktips - Europe på 2000-talet

Som de flesta i min ålder så har man en speciell relation till Europe. Om man dessutom spelar själv och kommer från Väsby så blev det självklart att man avgudade allt de gjorde. Och de var jävligt bra!

På senare tid har jag dock upptäckt att "vanligt folk" har missat att Europe har återförenats sedan 2004 och släppt två album och har det tredje ute väldigt snart (det åttonde totalt). Nu låter det inte exakt som det gjorde på 80-talet, men det är väl bra för då skulle de bara bli kopior på sig själva. Om det nu är några därute som tillhör kategorin "Va! Finns dom?!" så har ni ett par fina smakprov på "2000-talets Europe" här:



EUROPE - HERO (2004) 




EUROPE - ALWAYS THE PRETENDERS (2006)



EUROPE - LAST LOOK AT EDEN (2009)


RSS 2.0