Dagens Musiktips: Simon & Garfunkel

Först ett par ord om Spotify's förträfflighet: Fett bra! En tanke slog mig att jag ville lyssna på Simon & Garfunkel. Vet inte varifrån den tanken kom, det var länge sen, men jag antar att längtan efter lite lugnande vacker "acke-musik" fick mig att tänka på just dem.

För de som inte har det minsta koll alls på Simon & Garfunkel kan jag nämna att de slog igenom i USA på 60-talet som en singer/songwriter/folksong-duo. Paul Simon är den självklara "hjärnan" i konstellationen och Art Garfunkel bidrar "bara" med sin röst (och möjligtvis sin underbara frisyr). Inte så bara förresten, i min bok är de kungarna av stämsång! Underbart.

De tidlösa hitsen är många men jag gissar att den största "singelhiten" är 'Mrs Robinson' som skrevs till soundtracket till filmen 'Maratonmannen' med Dustin Hoffman i huvudrollen (Mrs Robinson var en äldre gift kvinna, eller var hon änka, som Dustin Hoffmans rollfigur hade ett förhållande med i filmen).

Att plocka ett exempel på en låt som ska representera deras storhet är både lätt och svårt. Att välja en skitbra låt är lätt, men att välja ut den bästa är svårt... För er som har Spotify passar jag på att utnyttja möjligheten att direktlänka till det jag tycker att ni ska lyssna på. Klicka helt enkelt här>>


America
(Gubbarna kan ännu 40 år efter att de låg på topp)

2009 07 09 - Business Is Good

Idag har jag varit på ICA, som ju nuförtiden är mitt postkontor, och skickat iväg sex stycken paket med gitarrprylar till likasinnade nördar i vårt avlånga rike. En Fender Stratocaster, En DiMarzio-mik, En Fender-mik, En gitarrkropp och trasig pedal, En Fender-gitarrhals och sist men inte minst en gitarrsynt! Känns skönt att äntligen få lite ruljans på alla de prylarna som jag impulsköpt och inte direkt har haft behov av.

Astron har fått nya bromsar också så nu är det bara att glatt susa fram genom Sverige igen och bränna 1,7 liter/mil, blä.


Eftersom min blogg har för få bilder och det börjar bli dags att köpa lite mer gitarrprylar igen så lägger jag in mitt senaste "måste ha"-objekt och; Ja, den ser ut så när man köper den ny... Snyyyygg!!



2009 07 06 - Ny Vecka, Nya Utmaningar

En rubrik så klämkäck att man kan spy... Nåja, hoppas på en bra vecka. Idag har det varit städdag och en del självrannsakan. INget att grotta vidare i här, åtminstone inte nu. Som vanligt började jag blogga alldeles för sent så nu blir det bara ett pliktskyldigt livstecken för att jag ska kunna berömma mig själv att jag åtminstone uppdaterat bloggen... Nu blir det sängen.

2009 07 01 - Inte Mycket

Inte mycket att skriva idag... Har repat inför Motala-gig på fredag, hyfsat varmt i replokalen!!! Har förmodligen sålt en gitarr, kanon!

RSS 2.0