27 jan - The heat is on

Ja, hade man varit en "van bloggare" så hade jag nog skrivit en hel del på sistone men jag verkar aldrig få in den här "dagboksrutinen" riktigt... Vitsen med en intressant blogg är ju att det ska uppdateras regelbundet och att inneh¨ållet skall vara fräscht och aktuellt. Knappast fallet med min blogg...

Sedan några dagar har i alla fall värmepannan hemma varit trasig. Med ett par element med inbyggd fläkt och tur med vädret har vi klarat oss hyfsat och åtminstone haft värme i sovrummen på nätterna. Igår slog ju dock kylan till så inatt och idag har det varit 14 grader i hela huset. Det påverkar en mer än man kan tro faktiskt, man bir väldigt apatisk och på dåligt humör när man går och småhuttrar hela tiden.

För ett par dagar sedan konstaterade vi (jag och rörmokaren) att det var cirkulationspumpen som lagt av i alla fall och idag kom han med en ny pumpmotor. När han plockade bort den gamla stod det ganska klart varför den lagt ner... Helt igenskitad/oxiderard/rostad eller vad man vill kalla det. "Propellern" kunde helt enkelt inte snurra runt alls längre utan satt totalfast. En motor och lite jobb senare verkar nu värmen vara på G igen och vi har lagt ner 2.400:- på en elpanna vi ändå tänkt kassera om ett par månader... Kul! Men nu jävlar ska jag elda på i huset resten av vintern om vi så ska ha 25 grader inne!


Och den mest passande låten för dagen...


16 jan - I förorten intet nytt

Det här blir nog ett av de tråkigaste blogginläggen i historien... Är inte alls på bloggarhumör men tänkte att den här gången ska det ta mig fan vara kontinuitet i bloggen så att det inte blir som de andra gångerna att det är veckor/månader mellan inläggen även om jag inte har något att bidra med.


Gör ett par gnäll inlägg så länge:

Christian Eklund, DIF
- Stöttar huliganerna: -"alla slåss väl lite"... Vilken sopa!

10 pers i Bandhagen till sjukhus
- Grillade inomhus i ett radhus... Allvarligt?! Vilka nötter!

Björn Ranelid
- Är han ett stackars mobboffer eller bara en gnällig jävel?... Jag vet fan inte, jag växlar i min ståndpunkt varje gång han dyker upp i något sammanhang. Men i Stjärnorna på Slottet förra året visade han i alla fall att han har förmågan att hylla andra och ge mycket fina komplimanger och det är en fin egenskap.

Snälla flickor och busiga pojkar i barnböckernas värld
- Är det verkligen sant, känns som att man har styrt resultatet ditt man vill ha det. Eller har man glömt Pippi Långstrump, Lotta på Bråkmakargatan, Ronja Rövardotter...


Avslutar lite ytligt gubbigt med en bild på det som trots allt är
allra bästa med att Björn Ranelid är kvar i Let's Dance ;o)



13 jan - Going Mobile

Måste ju passa på att testa möjligheterna att blogga för den här mobila världen vi lever i? Med andra ord, jag testar att göra ett meningslöst inlägg från mobilen...

10 jan - Balladmåndag

Hamnade i en sentimental svacka såhär på morgonkvisten. Hörde jag nåt om svenskt vemod? Bjuder i alla falla på några grymma låtar här:



"If you have someone lying there with you tonight,
I hope you know how lucky you are"

 





"Another lonely night is one too much..."





"Will you be there beside me if the world falls apart..."





Avslutar med en av världens absolut bästa låtar.
Ojoj, vad jag har gråtit till den här, när sista minuten av
låten går igång är det som att vrida på kranen varje gång...

"And sometimes I cry, it's a fool's lullaby"....






09 jan - Lite bildblogg

Har inte så mycket inspiration att skriva nåt idag så det blir lite bildblogg från årets sista och årets första dagar...

På Nyårsafton var både jag och Casper lite krassliga så det blev att stanna hemma från lyxparty i Gustavsberg. Istället blev det bilparty i sängen med Blixten, Bärgarn och några till.




Sedan blev det exklusiv nyårssupé. Casper fick frysta Billy's pannkakor och jag festade loss på mamma överblivna frysta chili con carne.




Personligt rekord? Den här gitarren hann jag nästan äga en vecka innan jag bytte bort den mot en annan...




Det blev en sån här istället, har alltid tyckt de är lite fräcka. Nu har den fått nya mickar också...





Dålig bildkvalitet med mobilen, men det är trots allt väldigt mysigt när huset ligger inbäddat i ett snötäcke.




07 jan - Making Music

Köpte en begagnad monitor till datorn igår. En Samsung 24" widescreen. Ett riktigt fynd, OM den håller sig hel vill säga. Har gått från en upplösning på 1024x768 till en på 1920x1200 vilket med enkla ord betyder en väldig massa mer plats för fönster/verktyg på skärmen.

Främst har jag glädje av det i musikprogrammet Cubase där allt annat annars har trängts nåt enormt på skärmen... Nu ska det bara komma lite hits också...



06 jan - Trettondagen

Okej, röd dag... Varför då då? Om jag har fattat det hela rätt så var det under natten till idag som "de tre vise männen" kom fram till Jesu födelseplats och kunde räcka över sina gåvor till den nye konungen. Men de var väl tre kungar själva var det inte så? Förresten trodde jag väldigt länge att de kom fram på natten till Juldagen när han föddes men så var det tydligen inte...

Dessutom var det tydligen även idag som Jesus lät sig döpas av Johannes Döparen över 30 år senare (och då blir ju jag lite sarkastisk och slänger ur mig att, oj vilken tur att Jesus hade sådan tvärkoll på att han döpte sig exakt tretton dagar efter sin födelsedag, samma dag som de tre vise männen kom fram)....

Hur som helst hette de där tre gubbarna Caspar, Melchior & Balthasar och det är därför världens bästa Casper har namnsdag just idag.  Här är förresten en av världens bästa ballader med en video som illustrerar just den storyn i Bibeln.




03 jan - Heart Attack

Eftersom jag nu ska vara duktig och blogga på allvar är det bäst man kommer igång. Jag börjar med att slå två flugor i en smäll: Dels kolla upp hur jag "bäddar in" YouTube-klipp på snyggaste sätt i min blogg och dels skryta lite över hur vi lät när vi lekte "Heart" förra året, vann Battle Of The Tribute Bands och fick lira på Sweden Rock Festival.

Filmklippen är från finalen som gick på Tyrol i Stockholm och undertecknad kan ses närmast kameran i blond peruk och mammas rosa kavaj... Bli gärna en kompis till oss i vår Facebook-grupp (klicka här>>)


HEART ATTACK








03 jan - Äh, det får nog bli här i alla fall...

Tänkte ju bli lite härligt interaktiv och blogga via facebook, men möjligheterna blir lite begränsade där så det blir nog att försöka hålla sig på det här stället trots allt. Nedanför här ligger de två inlägg jag hann göra där innan jag flyttade över dem hit. Det här får bli en test, nu ska jag infoga en bild och lägga en länk på fb för att se hur det ser ut!




01 jan - Dag 1

Välkommen till det nya året kamrater,

Självklart höll jag korpgluggarna öppna till efter kl 04 trots att jag inte gjorde annat än satt i sängen och "städade" min Facebook och kollade på Clintan-rulle.

När jag väl orkade upp och gjorde frukost till mig och Casper var min nya slavdrivare redan igång med telefonterror (mamma ville ha ut mig att skotta...). Har nu gjort ett halvdant dagsverke med all snö samt kollat avslutningen av Wien-filharmonikernas nyårskonsert, hann lära mig några saker på de 10 minuter jag såg:
 

  1. 'An den schönen blauen Donau' (med reservation för grammatikfel) har ett riktigt coolt arrangemang.
  2. Både den äldre och den yngre Strauss har skrivit "hits" som jag har i ryggmärgen
  3. Ballerinor är sexiga
  4. Att det blev en märklig kulturkrock när de fyra manliga ballettdansarna såg exakt ut som The Beatles i sina grå kostymer och mörka "halvlånga" hår
  5. Jag bor med "white trash", haha... Här drar man på lite på finkulturens volym (Strauss alltså) för att få upp tonåringen ur sängen kl 13.30 och hennes mor skriker -"Sänk för fan, jag hatar sån där skitmusik!" (anm: tonåringen klev upp :o)


Sen hoppas jag att alla som har tid och möjlighet tar sig till Harry B James/Sin City ikväll för att kolla på Metal Nun. Hårdrocksklassiker framförda med två blonda amazoner i spetsen! (Annika Levin och Mia Tern). Hoppas att jag själv kan ta mig dit, vi kanske ses!  


01 jan - Första blogginlägget

Okej, nu är det dags...

Som Jan Malmsjö sa för en stund sedan; "låt det gamla året lägga sig ned och dö". Ta nya tag låter så enkelt, men hela 2010 har jag försökt "rycka upp mig", "ta tag i mig själv", "skärpa mig" och allt annat både jag och andra sagt till mig ett otal gånger det gångna året.

Så, 2010 var ett pissår. Med råge: Depression, inte kunnat jobba, mått piss, inte tjänat några pengar (dessutom färre covergig än vanligt) osv osv (det blir ju inte precis roligare hemma heller med de förutsättningarna). En "lustig grej" var ju att få sparken två dagar innan man hade en redan bokad tid hos doktorn där man blev omedelbart sjukskriven i några månader....

Nej då, det här ska inte bli någon bitter surkuksblogg... Men jag tänkte att jag skulle hjälpa mig själv genom att börja med att få ur sig en del av den gamla skiten. Jag kommer att blogga om allt men målsättningen är att göra det på ett frispråkigt, "rättfram" sätt. Jag har under de senaste åren vid några tillfällen fått bevisat för mig att man är illa omtyckt eller baktalad av vissa människor man alltid "stått upp för" så nu när 40-årsdagen väldigt snart knackar på dörren så tänker jag försöka gå en annan väg...

Den fysiska hälsan är förresten också under all kritik. Jag blir svettig och anfådd av fan ingenting och mamma har garanterat bättre kondis än jag just nu (och hon är 72). Men det är väl inte undra på när jag har legat i sängen eller suttit framför datorn det mesta av 2010.

Så, för att göra något slags "official statement"; under 2011 är målen: 

  • sova bättre tider
  • äta bättre
  • bättra på konditionen
  • gå ner i vikt
  • tjäna pengar igen
  • få bättre koll på världen (kolla mer nyheter alltså)

... Och säkert en del annat också. Nästa inlägg tror jag blir en kort summering av roliga saker som hände 2010.

Over and Out


RSS 2.0