12 feb - Melodifestival 2 - Artisterna

Då var det dags för del 2 i detta livsviktiga musikaliska evenemang... Vad kommer då att hända ikväll, vilka okända förmågor är superkändisar imorgon och vilka rutinerade proffsartister kommer att göra sitt största magplask i karriären? Omöjligt att veta, men kul att gissa...


Brolle -
Känns som en stark finalkandidat pga sin popularitet med en jävligt bra röst. Inte mycket man kan sia om annat än att om låten är bra går han vidare.


Loreen -
Dagens första "har ingen aning om vem det här är". Men hon är ung, snygg och verkar sjunga bra. Således kan hon bli årets skräll eller vara bortglömd redan imorgon eftersom hon inte har något uppbyggt kändisskap redan. Ska bli kul att se.


Babsan -
Årets "After Dark/Pridegala-bidrag". Säkert ordentligt fjolligt med lättklädda män, småsnuskiga rim och fjantig sång av Lars-Åke Wilhelmsson. Men vad tusan, jag tycker han är en ganska kul kille och låten kanske är i klass med After Darks "La Dolce Vita" och då blir folk glada och vill se den igen. Eller så tycker TV-publiken att det blev för mycket pajas över det hela. Ett färgglatt skojigt buskisnummer blir det nog i alla fall, det är jag säker på.


Elisabeth Andreasson -
Snacka om schlagerräv... Varit med i den svenska Melodifestivalen 3-4 gånger, vunnit den svenska Melodifestivalen ihop med Kikki danielsson, vunnit hela Eurovision för Norge osv osv. Kan vara hur bra som helst, men jag tror ändå att det kommer att bli ett tantnummer som som känns som ett blekt minne av 80-talet. Linda Bentgzing är 2000-talets Elisabeth Andresson och då finns det ingen plats för den senare längre.


Sanna Nielsen -
Snacka om folklig... 2011 års Carola & Shirley Clamp på en och samma gång. Det ska vara en riktigt trist låt och kasst framförande för att hon inte ska gå vidare på sin popularitet. Däremot är hon ju en av dem som jag nämnt förut som faller inom kategorin "De som sjunger dansant musik utan att själv kunna dansa". Danny visade ju vart skåpet ska stå när det gäller hur man framför en danslåt och det lär inte Sanna matcha.


The Moniker -
aka Daniel Karlsson. Dagens andra "vem är det här då?". Dessutom heter hans låt "Oh My God", hette inte Le Kids låt förra veckan det också?! Går man på utseende och geografi så doftar det Håkan Hellström och skramlig Göteborgs-pop om The Moniker, men å andra sidan verkar han kunna sina favoriter Beatles bra och sjunga kanon. Jag gissar att det är en ganska akustisk låt som är skitbra i singer/songwriter-facket men som har ett för "soft" framträdande för att slå sig till final.


Anniela -
Åh, ögongodis... Har ingen aning om vem det är så det kan bli allt från årets Carola-skräll a la 1983 till pinsam September-wannabe. Låtskrivarna är i alla fall rutinerade och grymt duktiga och jag är ganska säker på att det är en klubb/danslåt.


Christian Walz -
Han är lika bra som han är kort... Har ju aldrig riktigt brejkat men ett par hits som alla känner har han ju gjort. Det här är nog garanterat en av vårens radiohitar innan jag ens har hört den. Årets Salem Al Fakir typ.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0