Melodifestivalen - resultaten i deltävling 4

Ja, det här var en riktigt, riktigt svårtippad omgång. Helt klart ett par besvikelser men också ett par överraskningar. Vad tyckte jag då?

Vad spådde jag före tävlingen?
Tips:
Thorleifs och Sarah Dawn Finer direkt till final. Agnes och Sahlene/Haukaas Storeng till andra chansen.
Facit:
Agnes och Malena Ernman till final. Star Pilots och Sarah Dawn Finer till andra chansen.

Kommentar
Ja, jag fick ju inte många rätt där... När jag hörde Thorleifs blev jag besciken. Jag har inga höga tankar om Thorleifs, men jag trodde att de hade fått en betydligt bättre låt när de nu fick vara med i Melodifestivalen och jag trodde att Thorleif skulle sjunga betydligt bättre än han gjorde. Helt rätt att de åkte ut. Sahlene/Haukaas Storeng var anonymare än jag trodde och trots att den ena visade benen och den andra brösten så kommer man inte långt med en låt som jag redan glömt.

Med tanke på ovanstående var det nog inte så konstigt att Beoyncè-pralinen Agnes gick direkt till final. Bra låt, lite glitter och glamour (varför ingen guldmik?) så är man hemma, det har ju Petra Mede faktiskt redan skämtat om. Den stora skrällen, och fortfarande en gåta för mig, var hur Malena Ernman kunde gå vidare. Skitdålig vers och en operarefräng som måste vara snodd någonstans ifrån (jag ska nog komma på det...). Malena själv verkar helt klart vara en cool brud, och låten kan nog vara ganska bra i studioversion när all sång går fram perfekt, men ...nej tack.

1. Love Love Love - Agnes
Som sagt var, hon gjorde helt rätt, så helt rätt ut och kan bli farlig i finalen.

2. Higher - Star Pilots
Haha, det var som jag trodde (och alla andra kanske redan visste??). Det var Johan Becker som var själva artisten. Resten av Star Pilots var mer några slags cirkusartister som står för scenshowen. Skulle vara intrerssant att veta vilka som får artistroyalties för alla radiospelningar, tvivlar på att någon annan än Johan hörs på dem. Hur som helst har han en grym röst och han/de/någon har kommit på ett smart sätt att göra scenshow av att han bara står stilla och sjunger.

3. Du Är Älskad När du Går - Susanne Alfvengren
Trist, javisst. Men säkert trevlig att lyssna på när man vill ha Lugna Favoriter och tända ljus.

4. Killing Me Tenderly - Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
Nope, de nådde inte fram. MInns inte låten, minns bara Marias stora tuttar, haha.

5. Sweet Kissin' In The Moonlight - Thorleifs
Jösses, va dåligt detta var. Trots mina låga tankar om Thorleifs trodde jag det skulle vara bättre än så här. Självklart att de inte skulle gå vidare.

6. Moving On - Sarah Dawn Finer
Jag trodde nog att hon skulle gå direkt till final då hon blivit "folkkär" och har en grym röst. Kanske är låten inte tillräckligt bra? Jag har ju bara hört den en gång och är fortfarande osäker. Hon blir en hård motståndare i andra chansen i alla fall.

7. Esta Noche - Next 3
Jag skrev innan: "Nu är man gammal igen... Vilka är detta? Beskrivningen säger rap på spanska och svenska, reggaeton, r'n'b och tre fjuniga småpojkar som framför den. Jag kommer nog inte gilla detta och den kommer inte gå vidare". Precis så blev det, men det var aboslut en riktigt bra refräng!

8. La Voix - Malena Ernman
Ja, vad tusan hände?! Jag har inget emot att blanda in lite opera. Det kan vara effektfullt och ballt. MEn det här är ju ingen bra låt! Versen är som sagt var riktigt kass och inte anpassad för hennes röst och omställningen mellan "vanlig sång" och "operasång" lät allt annat än naturlig. En rent "musikalisk" tanke också: Hon sjunger alldeles för släpigt i refrängen. Även om det är opera borde hon vara snabbare på taktslagen eftersom det är danstempo. Kan slå vad om att sången låter mer rytmisk och tajt på studioversionen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0